• Calea Floreasca nr. 114-116
  • Luni-Vineri: 10am to 6pm
  • +4 0742148305

Intrebari si raspunsuri – Slabeste . ro

Intrebari si raspunsuri – Slabeste . ro

Intrebari frecvente si raspunsuri

In acesta pagina veti gasi o parte din cele mai comune si frecvente intrebari ce au venit din partea pacientilor nostri. Speram sa le gasiti utile, iar daca aveti si alte intrebari ni le puteti adresa oricand.

Daca aveti si alte intrebari ni le puteti adresa aici : office@slabeste.ro

Da. Pentru a dispune de toate informatiile necesare care sa ne ghideze
in functie de particularitatile fiecarui pacient in intocmirea meniului
personalizat. De obicei se recomanda pachetul de baza : hemoleucograma
( hemograma cu formula leucocitara, Hb, Ht, indici si reticulocite) ,
glicemie, colesterol total, HDL, LDL, trigliceride, lipide totale, proteine
totale serice, ALT, AST, acid uric, uree serica, creatina serica, sideremie,
magneziu seric, calciu seric-ionic si total, VSH, gamaGT.
Pachet suplimentar hormoni tiroidieni – TSH, T3, T4
Pachet suplimentar pentru diabet zaharat – insulina, hemoglobina
glicozilata, ( Hb A1 C) , microalbuminurie
Pachet suplimentar pentru anemie – fierul seric ( sideremia), feritina
serica, vit B12, reticulocite

Meniul personalizat se primeste dupa ce fiecare pacient raspunde on line
intrebarilor specifice, face analizele de baza, vine la consultatia initiala, de
evaluare apoi in termen de 7-10 zile primeste dieta personalizata.

Se recomanda ca dupa primirea meniului personalizat sa revii dupa doua saptamani de la inceperea dietei pentru a vedea in detaliu ce schimbari au aparut, cum este starea de sanatate si pentru a ajusta meniul in functie de ce constatam.  Apoi se revine dupa inca doua saptamani, urmand ca in urmatoarele luni sa se revina o data pe luna.

Poti apela  oricand  la noi prin intermediul e-mailului si  telefonului si vei fi imediat indrumat .

Nu. In functie de ceea ce ai nevoie si in functie de preferintele alimentare, se intocmeste un meniu personalizat complet , echilibrat si structurat in asa fel incat sa-l poti tine  cu placere si fara sa apara senzatia de foame.

Aceasta ne da informatii in detaliu despre  greutatea totala, despre cum e repartizata pe compartimente specifice, despre cate kilograme de grasime avem in corp,despre cate kilograme de masa slaba ( apa si muschi) avem, despre  cum e repartizata apa in organism ( intracelular si extracelular) si cat este masa osoasa din organism.

Toate acestea ne ajuta sa alcatuim o dieta cat mai corecta pentru pacientul respectic si sa scadem stratul de grasime si nu masa musculara .

Daca meniul recomandat de catre medic se respecta 100/ , programul trebuie sa functioneze. Totusi, pierderea in greutate nu are mereu un model liniar si fiecare pacient este diferit, asadar e nevoie de determinare, sa respectati programul vizitelor la medic pentru monitorizare constanta si sfaturi.

Aceste situatii pot aparea, dar sa nu devina o obisnuinta.:)  Incercati sa comandati ceea ce vi s-a recomandat in meniu pentru masa respectiva sau sa fiti cat de cat pe aproape mai ales in combinarea alimentelor si in cantitate.  Evitati desertul , alcoolul si beti apa atat cat va este necesar.

Nu. In dosarul cu recomandari vei avea meniul personalizat cu tot ceea ce ai nevoie.

Nu neaparat.  In functie de ceea ce constatam si in functie de preferinte vom putea ajusta meniul pentru a fi diversificat, placut , pentru a putea fi tinut cu usurinta si pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Nu stim care a fost modul de abordare ( de pe internet,de la televizor,  meniul dat de o prietena, etc ) si gradul de determinare pentru a reusi. Suntem convinsi ca ghidati corect de catre medic si  dupa ce s-au facut toate investigatiile de specialitate pentru intocmirea cat mai exacta a meniului personalizat si nu in ultimul rand dorinta schimbarii stilului de viata vor duce la rezultatul scontat.

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate , este nevoie de personalizarea regimului alimentar.  Acest lucru presupune ajustarea meniului la nevoile individuale tinand cont de o multitudine de factori : valoarea totala a kcaloriilor, necesarul de proteine, lipide, glucide si fibre pentru fiecare pacient in parte; combinarea corecta a alimentelor;  IMC; patologia asociata ( boli cronice sau boli acute) ; factori socio-economici ; preferinte alimentare; conexiunea cu efortul fizic ; varsta, sexul, inaltimea ; determinarea.

Se poate in conditiile in care cele doua persoane sa prezinte similitudini in ceea ce priveste : greutatea, varsta, sexul, inaltimea, fara patologie asociata sau cu patologie asemanatoare , fara preferinte alimentare specifice si stilul de viata sa fie asemanator .

In mod normal se face o estimare, dar numarul de kilograme pe care vrei sa-l dai jos depinde de mai multi factori. Recomandarea  specialistilor pentru a nu se scadea brusc si cu repercursiuni  este de 0,5-1 kg/saptamana.

Pacientii cu exces mare de greutate pot sa slabeasca intre 4,5 si 7,5 kg in prima luna.

 

 

Have you any question for work consultation